maanantai 12. tammikuuta 2015

JE SUIS JESUS JA SUOMEN LIPPU

JE SUIS JESUS JA SUOMEN LIPPU

Parodia
Parodian tekeminen on taitolaji. MTV:n Kingi musiikkikomediashow on saanut sanaiset arkut auki. Monet suomalaiset ovat loukkaantuneet kyseisen viihdeohjelman parodiasta. No onhan se ymmärrettävää. Vaikka kyse ei ollutkaan Aku Hirviniemen tempauksessa aidosta Suomen lipusta, se kuitenkin muistutti lippuamme. Järki sanoo, että lippua ei pidä häväistä. Ei edes lipun mallia. Jos aiotaan pissata lipun päälle sillä loukataan meitä kaikkia. Kyseissä viihdeohjelmassa saivat kirkon uskovatkin huutia. Heitä on kuulemma mahdoton erottaa kirkosta. Maamme vanhimpiin vähemmistöihin kuuluvia romaneja häväistiin myös varsin ala-arvoisella huumorilla. Haluttiinko näyttää, että meillä täällä Suomessa saa pilkata vähemmistöjä, jos nämä eivät edusta liberaalia löyhän moraalin siipeä? Vai haluttiinko näyttää maahanmuuttajille, että meidän maassamme saa vapaasti pilkata niitä, jotka uskovat omaan Jumalaansa ilman, että tulee ammutuksi konetuliaseella? En tiedä. Mautonta on meno joka tapauksessa. Miksi on niin vaikeaa tehdä hyvää huumoria ilman ”alapäälängvitsiä”, jumalanpilkkaa, kirkon pilkkaa ja romanien pilkkaa? Jos kulttuurintekijät haluavat koetella rajoja kansan sietokyvyn suhteen uskon, että nyt raja ylitettiin. Pariisissa marssi juuri about miljoona ihmistä solidaarisuuden merkkinä pilapiirtäjien teurastamisen vuoksi eri maiden valtionpäämiehet keulilla. Hyvä näin. 

Uskonto ja sen vaikutus
Kysyn miksi uskonnon vaikutusta maailmassa meillä täällä Suomessa vähätellään? Kristinusko on vaikuttanut koko läntisen maailman kehitykseen merkittävällä tavalla, taiteen, kulttuurin, sivistyksen ja monien muiden elämän arvoa ja laatua kohottavien opetusten muodossa. Kristus kirkkonsa perustajana tapettiin julmasti. Seurakunnan solidaarisuusmarssi on jatkunut pari tuhatta vuotta. Vihreiden Ville Niinistö haluaa kumota jumalanpilkkapykälän lainsäädännöstämme. Järjetöntä. Haluaako Niinistö sekasortoa yhteiskuntaan? Muutama vuosi sitten presidentti Martti Ahtisaari totesi, että suurin vaara valtioille ei välttämättä ole ulkoinen uhka, vaan sisäinen.

Vastuu
Kirkon seurakunnat tulevat tällä viikolla saamaan postia lapsivaikutuksen arvioinnista (LAVA).  Kirkko haluaa ottaa tosissaan kaikkien alle 18-vuotiaiden näkökulmat ja mielipiteet niissä hallinnollisissa päätöksissä, jotka koskettavat lasten ja nuorten elämää. Kantaako televisiomedia, kulttuurintekijät - ja viihdeteollisuus vastuunsa tässä asiassa? Nähtäväksi jää. Ei ole yhdentekevää, mitä tuutista syötetään. Kansa, joka ei osaa arvostaa moraalia ja isänmaata on tuhoon tuomittu.

Markku Tenhunen

Eduskuntavaaliehdokas KD

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.